Unkarin kurssit

Hopeakorukurssit Unkarissa vuodesta 2005 alkaen

Kurssikuvia Unkarista

Kivikerhon sähköpostiin saapui vuoden 2005 alussa viesti tekstiilitaiteilija Marketta
Wendlandilta, joka kertoi olleensa Unkarissa hopeakurssilla ja suositteli kurssia muillekin. Hän kirjoitti sähköpostissaan:
”Unkarilaisella ystävälläni, kultaseppä Katalin Jermakovilla on hopeapaja lähellä Budapestiä, Szentendren taiteilijakaupungissa. Hän pitää pajassaan, yhdessä neljän nuoren kultasepän kanssa, hopeakursseja – niin aloittelijoiden kursseja kuin workshoppeja ammattilaisillekin.
Kävimme mieheni kanssa tällä alkeiskurssilla ja olimme erittäin yllättyneitä, kuinka paljon kurssin intensiivisellä opetuksella pystyimme oppimaan ennestään aivan uusista tekniikoista. Se aukaisi oven uuteen maailmaan, kauniit korukivet saivat arvoisensa kehyksen, kiviharrastus sai uuden ulottuvuuden.”

Viestistä innostuneina Petteri Palmi ja Sari Reini suuntasivat matkansa Unkariin kohti uusia hopeaelämyksiä. Tästä alkoi kerholaisten hopeaopetus Unkarissa. Olemme käyneet tämän jälkeen vuosittain hopeakurssilla Katalin Jermakovin luona, Petteri Palmi on ollut mukana kaikilla kerroilla.

Matkaamme Budapestiin lentäen. Budapestista siirryimme noin 30 kilometriä pohjoiseen Szentendren kauniiseen kaupunkiin. Majoituksen olemme varanneet useimmilla kerroilla edullisesta Ilona pensionaatista. Kurssipaikkana toimii Mana Studio, joka sijaitsee aivan kaupungin keskustassa. Kurssimme kestää viisi päivää ja työskentelemme päivittäin klo 9 – 15.

Kurssin opettajana toimii kultaseppä Katalin Jermakov, josta on vuosien varrella tullut erittäin hyvä ystävä perheineen. Kurssien maksimi osanottajamäärä on 9 henkilöä.

Katalin Jermakov on opiskellut 1990-luvun alussa Lahden muotoiluinstituutissa ja tätä kautta hänellä on lämpimiä muistoja Suomesta ja hän pitää suomalaisista. Hänellä on edelleen useita suomalaisia ystäviä. Kielitaitokaan ei tuota hänen kanssaan ongelmia, sillä opetuskielenä on englanti tai saksa ja tarpeen tullen elekieli ja kyllä hän ymmärtää jollainlailla myös suomea.

Meillä on ollut kurssien aikana erilaisia teemoja kuten liikkuva koru, läpinäkyvä koru, open space jne. Kursseilla on ollut samaan aikaan hyvin eritasoisiakin oppilaita, mutta se ei ole ollut ongelma, jokainen saa opetusta ja neuvoja tasonsa mukaan. Olemme olleet kurssilla varsin luovia ja nopeita, olemme saaneet valmiiksi lähes yhden korun kunakin kurssipäivänä.

Kurssit ovat olleet erittäin onnistuneita ja hintansa väärtejä (280 euroa/hlö). Olemme oppineet monia uusia asioita, osa näppäriä pieniä asioita ja osa kokonaan uusia tekniikoita.

Hyvin usealla kurssikerralla olemme jääneet kurssin jälkeen vielä kahdeksi yöksi Budapestiin ennen lentämistä kotiin.

Varsinaisen hopeakurssin lisäksi matkat ovat olleet samalla myös mukavia lomamatkoja. Iltaisin olemme syöneet hyvin Szentendren useissa ravintoloissa ja istuneet iltaa pimeän jo saavuttua. Szentendren vanhakaupunki on erittäin kaunis ja kuvauksellinen.

Suosittelemme kurssia lämpimästi kaikille hopeatöistä kiinnostuneille!

Sari Reini ja Petteri Palmi

Lisätietoja:

Katalin Jermakov ja Manastudio facebookissa

Kokemuksista voit kysyä myös
Petteri Palmilta 045 107 4004 tai
Sari Reiniltä 040 5748080